Economie Festival

Films, lezingen, theater en debatten in Arminius, Walhalla, KINO en LantarenVenster, ondersteund door economenvereniging KVS en Erasmus School of Economics

Camera Buff, film met inleiding door Jamie van der Klaauw, zondag 19:00


Camera Buff is een vroege film van de Poolse regisseur Krzysztof Kieślowski. Film met inleiding door Jamie van der Klaauw.

die in de jaren negentig furore maakte met Het dubbelleven van Veronique en zijn Trois Couleurs Blanc, Bleu et Rouge, een verpletterende trilogie over vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Na de geboorte van zijn kind, koopt Filip een 8mm filmcamera. Omdat het de enige camera in het hele dorp is, wordt hij benoemd als officiële fotograaf door de lokale partijleider. Zijn horizon verbreedt wanneer hij zijn films mag vertonen op regionale filmfestivals. Hij ontdekt hoe hij door montage van beelden kan beïnvloeden welk verhaal je neerzet. Hij raakt verslingerd aan dit fenomeen en zijn succes, wat ook negatieve gevolgen heeft.  

Jamie van der Klaauw zal een inleiding bij deze film verzorgen die ingaat op de communistische samenleving en economie en de verschillen met kapitalisme. En waarom het communisme toch niet geheel afgedaan heeft. Van der Klaauw is politieke filosoof aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Deze film zal worden vertoond in LanterenVenster op zondag 30 juni om 19:00, De film is Engels ondertiteld en de inleiding zal ook in het Engels zijn. zie hier voor tickets

Bekijk het volledige programma