Economie Festival

Films, lezingen, theater en debatten in Arminius, Walhalla, KINO en LantarenVenster, ondersteund door economenvereniging KVS en Erasmus School of Economics

Economie kom je overal tegen


-

Economie kom je overal tegen. Als consument, als spaarder, als werknemer, zzp’er of werkzoekende, als huurder of huizenkoper tot en met jouw pensioen. Maar ook verkiezingen gaan voor een groot deel over economie. Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in debatpodium Arminius, theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.  

Het Economie Festival wil mensen betrekken bij actuele maatschappelijke onderwerpen en de publieke interesse voor economie stimuleren. Initiatiefnemers zijn Robert Dur (EUR) en Hans Kennepohl (Arminius). Zij maakten het programma samen met Dé Elens (theater Walhalla), Jan de Vries (KINO) en Roderik Lentz (LantarenVenster).

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Erasmus School of Economics en de Stichting Vrienden van de Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde. Aanleiding is het 175-jarig bestaan van de economenvereniging KVS en het 110-jarig bestaan van de Erasmus School of Economics.