Economie Festival

Films, lezingen, theater en debatten in Arminius, Walhalla, KINO en LantarenVenster, ondersteund door economenvereniging KVS en Erasmus School of Economics

Leven op de pof?


Recent beschuldigden partijen elkaar de kiezers teveel te beloven,

maar daarnaast waarschuwen economen en ambtenaren de huidige formerende partijen dat de overheid teveel uitgeeft en dat dit niet veel langer houdbaar is. Een speciale 'Studiegroep Begrotingsruimte' adviseert 17 miljard te vinden. Kosten dreigen op de toekomst te worden afgewenteld, wat dan zal leiden tot zware belastingen. 

Wat kunnen we wel en niet betalen? Wat zijn verantwoorde uitgaven en wanneer zijn de risico’s te groot? En hoe maak je als politieke partij jouw kiezers enthousiast voor jouw standpunten zonder te ver te gaan? Barbara Baarsma en Gijs van der Vlugt geven hun visie, waarna kamerleden Agnes Joseph (NSC) en Senna Maatoug (GL) met elkaar in gesprek gaan en met het publiek. Gespreksleiding: Esther van Rijswijk.

 • Vrijdag 28 juni - 20:00 
 • Debatpodium Arminius (Museumpark 3 Rotterdam)
 • € 15,- / reductie € 7,50  / studenten 5,00
 • Tickets
 • Barbara Baarsma

  is hoogleraar Toegepaste Economie aan de Universiteit van Amsterdam, voorzitter van de Bankraad van De Nederlandse Bank en lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.

 • Gijs van der Vlugt

  is directeur Algemene Financiële en Economische Politiek (AFEP) bij het ministerie van Financiën en lid van Studiegroep Begrotingsruimte. Het AFEP adviseert gevraagd en ongevraagd, over het belastingstelsel tot het onderwijs en van begrotingsbeleid tot klimaatbeleid.

 • Agnes Joseph

  is Tweede Kamerlid voor Nieuw Sociaal Contract. Ze werkte als actuaris (verzekeringswiskundige) bij Achmea Pensioenservices en was onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is tevens bestuurder bij Pensioenfonds DNB.

 • Senna Maatoug

  is Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Maatougs portefeuille is sociale zaken, werkgelegenheid, pensioen, AOW, integratie en kinderopvang. Ze is lid van de vaste commissies voor Financiën, Rijksuitgaven en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bekijk het volledige programma